NavMenu

Čačak dobija moderan kompleks zatvorenih bazena - U planu i rekonstrukcija košarkaške hale (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 14.08.2020. 10:47
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Čačak)
Sportska infrastruktura u Čačku poslednjih godina je sve bogatija. Nedavno je završeno uređenje Atletskog stadiona, a iz gradske uprave uveravaju da će u bliskoj budućnosti biti izgrađeni i zatvoreni gradski bazeni, objekat koji Čačani najviše priželjkuju već više godina. Izmenama PGR Centar definisana je lokacija zatvorenog bazena na prostoru između Agronomskog fakulteta, OŠ Vuk Karadžić i Instituta za voćarstvo.

- Zatvoreni gradski bazen je davni san građana Čačka. Realizacija ovog projekta, uz planiranu rekonstrukciju gradske košarkaške hale, biće kruna svih ulaganja u sportske sadržaje – kaže za eKapiju Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Za zatvorene gradske bazene, urađeno je i vizuelno rešenje, a budžetom grada za ovu godinu su planirana sredstva u iznosu od 12 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Zatvoreni bazeni biće deo čačanskog Sportskog centra Mladost koji se prostire se na površini od 15 hektara najlepšeg dela grada Čačka na desnoj obali Zapadne Morave. Na prostoru ustanove su kompleks Gradskog stadiona, gradska plaža, Atletski stadion, tereni za male sportove, gradski otvoreni bazeni, park Mladosti, park za pse, trim staza, teretane na otvorenom... Uz sve ove sadržaje SC Mladost rukovodi sportskom halom Mladost, kao i Sokolskim domom koji je izgrađen daleke 1925. godine.

- Tokom 2019. i 2020. godine izvršena je detaljna rekonstrukcija atletskog stadiona koji je izgrađen 1972. godine. Čačak je dobio jedan od najmodernijih atletskih stadiona sa sertifikatom za održavanje međunarodnih takmičenja. Vrednost ove investicije je 70 miliona dinara – kaže Bojović.

Gradska plaža

U prvoj polovini ove godine je rekonstruisana i gradska plaža. Investicija u rekonstrukciju gradske plaže je vredna 55 miliona dinara. Uz to je usledila i rekonstrukcija terena za male sportove. Tereni za odbojku i košarku su dobili novu gumiranu podlogu, dok je teren za rukomet "presvučen" novom asfaltnom podlogom.

(Foto: Grad Čačak)

- Već godinama se govori o ovom velikom projektu. Iako su pojedini naši sugrađani bili skeptični, mislim da će ih prva poseta rekonstruisanoj plaži razuverila. Podsetiću da nije posečeno ili uništeno nijedno stablo, a na samom prostoru plaže je više uređenih zelenih površina nego ranije. U sklopu stadiona su otvorena četiri lokala, koji imaju jasno obeležene letnje bašte i ceo prostor je neuporedivo kultivisaniji nego prethodnih godina - ističe naš sagovornik

Sve ove radove, prati i kompletna rekonstrukcija Gradskog bedema, omiljenog šetališta svih Čačana u dužini od 1.800 m. Radovi podrazumevaju kompletno popločavanje bedema, zamenu rasvete i mobilijara, sređivanje prilaznih staza i stepeništa, kao i izgradnju novog kraka bedema ka naselju Košutnjak.

Ivana Milovanović
Fotogalerija
Zatvoreni bazen u Čačku
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.