NavMenu

Nemački ekonomski institut predviđa oporavak od korona-krize za 11 meseci

Izvor: Tanjug Petak, 14.08.2020. 08:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/geralt)Ilustracija
Nemačke kompanije očekuju da će se njihovo poslovanje nakon haosa koji je prouzrokovala pandemija koronavirusa u proseku normalizovati za nekih 11 meseci, pokazalo je istraživanje ekonomskog instituta IFO.

Kompanije u uslužnom sektoru očekuju da će njihov oporavak od korona krize trajati 11,7 meseci, dok u građevinskom sektoru predviđaju da će trajati 11,1 meseci, u maloprodajnom 10,3, a u industriji 10,1 mesec, pokazalo je istraživanje IFO-a, prenosi portal Index.

Pandemija je posebno teško pogodila putničke agencije i hotele koji očekuju normalizaciju za 14,6 odnosno 16 meseci, a najduže bi trebalo da traje oporavak u sektoru umetnosti i zabave, skoro 18 meseci.

Nasuprot tome, sektor bezbednosnih usluga trebao bi da se oporavi do kraja ove godine.

- Mnoge kompanije čeka još dug put do normalnog poslovanja. Nakon što budu ukinuta sva javna ograničenja, moraće se još nositi s njihovim posledicama - objašnjava istraživač IFO-a Klaus Volrabe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.