NavMenu

Program Moja prva plata startuje sledeće nedelje - Kompanija Sirogojno će među prvima ponuditi mladima posao

Izvor: eKapija Utorak, 11.08.2020. 18:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će program Moja prva plata, koji će realizovati Vlada Srbije u saradnji sa komorom, startovati sledeće nedelje i da će Sirogojno biti jedna od prvih kompanija koja će otvoriti vrata svoje fabrike mladim nezaposlenim srednjoškolcima i fakultetski obrazovanim ljudima, saopštila je PKS.

Vlasnik i generalni direktor kompanije Sirogojno čiju fabriku je u Rupeljevu kod Požege Čadež danas posetio, Rade Ljubojević, ocenio je da je reč o programu koji će podržati i privreda jer će uz pomoć države u vidu plate za te mlade ljude, poslodavci dobiti mogućnost da ih upoznaju, obuče i izaberu među njima najbolje, ali i nezaposleni koji će tako steći svoje prvo radno iskustvo i šansu da dobiju posao.

- Kompanija Sirogojno je od marta, u vreme pandemije, zaposlila 25 novih radnika, ima stalno otvoren konkurs i ubuduće, razvijajući svoj biznis, povećavaće broj zaposlenih. Iskoristićemo i šansu da kroz program Moja prva platadođemo do kvalitetnih mladih ljudi - izjavio je Ljubojević i pozvao kolege privrednike da se pridruže.

Privredna komora, po rečima predsednika PKS, učestvovala je u kreiranju i aktivno će raditi i na realizaciji programa Moja prva plata uverena da će doprineti smanjenju nezaposlenosti mladih, pomoći (biti koristan) kompanijama da dođu do kadrova kakvi su im potrebni, i nezaposlenima da, uz budžetsku podršku od 20, odnosno 24 hiljade dinara za prvu platu, uđu u kompanije, počnu da pišu svoj CV i steknu prvo iskustvo, čiji nedostak je bio i jedna od prepreka za zaposlenje.

- Kompanija Sirogojno jedno je od najboljih mesta u kojima mlad čovek može početi svoju karijeru. Jer, ovo je jedna od naših najuspešnijih kompanija, najboljih u proizvodnji smrznutog i sušenog voća, prisutna na tržištima više od 40 zemalja sveta, firma koja je od januara do kraja jula izvezla proizvode vredne 22 miliona evra, zabeležila 35 odsto veći izvozni učinak nego prošle godine, radila punim kapacitetom i zapošljavala nove radnike - istakao je Čadež.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.