NavMenu

U Erdeviku u planu gradnja vinarije s pogledom na obronke Fruške Gore (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 12.08.2020. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / EPOS)
Erdevik bi trebalo da dobije novu vinariju na potesu Gvozdenjak, za koju je Aleksandar Vinčić iz Vinarije Vinčić Šid podneo zahtev za urbanistički projekat.

Objekat će se nalaziti na parceli površine 67.657 m2, koja predstavlja poljoprivredno zemljište, odnosno njivu četvrte kategorije. Ukupna neto površina objekta je 877,22 m2.

Urbanističkim projektom je dato detaljno arhitektonsko - urbanističko rešenje prostora u okviru parcele.

Za prilaz kompleksu vinarije koristiće se lokalni nekategorisani put, sa zapadne strane parcele. Za ulaz na interni pristupni put kompleksa, predviđena je velika kolsko-pešačka kapija sa zapadne strane. Uz pristupni put predviđeno je parkiranje automobila, koje zadovoljava potrebe zaposlenih u vinariji, kao i posetilaca vinarije. Na slobodnom delu parcele predviđena je izgradnja parking prostora na kome je predviđeno parkiranje vozila, na ukupno 10 parking mesta i jedan autobus parking.

U krugu kompleksa investitor planira da podigne zasade vinove loze, koji će zauzimati veći deo površine kompleksa.

Objekat vinarije je lociran centralno na parceli.

Lokacija (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / EPOS)Lokacija

Kompleks vinarije će imati i turističku namenu, organizovaće se obilazak vinarije pri čemu će posetioci imati mogućnost degustacije i kupovine vina. Objekat će biti sa otvorenim terasama, gde se može formirati vidikovac sa pogledom na veliki deo obronaka Fruške gore.


A.K.

Fotogalerija
Vinarija Vinčić, Erdevik
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.