NavMenu

Hrvatska u vreme pandemije korona virusa na 70% turističkog prometa

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 10.08.2020. 10:14
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/S.Šojić)
Prema procenama turističkih udruženja, u Hrvatskoj je proteklog vikenda bilo možda i milion turista, piše zagrebački portal Index.

Na tri granična prelaza, navodi se, u Istri, od petka do nedelje u podne u Hrvatsku je ušlo 133.840 putnika, od kojih je bilo 123.296 stranaca, što je najudarniji vikend ovog leta.

- Promet je pojačan, ali gužvi i dužih čekanja na graničnim prelazima nije bilo - saopštila je portparolka istarske Policijske uprave Nataša Rogić.

Vikend ranije na tri granična prelaza u Istri, ušlo je 116.177 putnika, među kojima je bilo 106.019 stranaca, saopšteno je juče.

Navodi se da je oko 100.000 putnika prošlo ovog vikenda kroz dve splitske luke, trajektnu i vazdušnu.

U poređenju sa istim periodom prošle godine procenjuje se da je Hrvatska u vreme pandemije korona virusa na 70% turističkog prometa, što se smatra izvrsnim.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.