NavMenu

Donacija interaktivne učionice ŠOSO Anton Skala u Staroj Pazovi

Izvor: Promo Petak, 31.07.2020. 13:02
Komentari
Podeli
Nemanja Milutinovic, Obrad Tadic, Tanja Todorovic, Atila Pinter, Đorđe Radinović (Foto: Aleksandar Jančević)Nemanja Milutinovic, Obrad Tadic, Tanja Todorovic, Atila Pinter, Đorđe Radinović
Sa školom ŠOSO Anton Skala u Staroj Pazovi zaključen je ugovor o donaciji za nabavku nastavnih sredstava "Interaktivne 3D učionice za rad u školi i u virtuelnom okruženju za učenje na daljinu". Sredstva za unapređenje nastave donacija su Mađarske firme Smart Energy Investment, sa ciljem da se olaška pristup učenju deci sa smetnjama u razvoju kroz unapređenu tehnologiju koja odgovara potrebama obrazovanja u 21. veku.

Donaciji su prisustvovali ambasador Mađarske u Srbiji Attila Pintér, počasni konzul Mađarske u Srbiji Nemanja Milutinović, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i direktor firme Smart Energy Investment Obrad Tadić.

Ambasador Mađarske u Srbiji Attila Pintér naglasio je da Mađarska država prati potrebe građana, a naročito najmlađih.

Potpisivanje ugovora (Foto: Aleksandar Jančević)Potpisivanje ugovora

- Nadamo se da je ovo prva u nizu donacija koja može da omogući savremen pristup učenju. Sva deca imaju pravo na kvalietno učenje i verujemo se da će im ova donacija pomoći u tome - naglašava ambasador Pintér. Ponosni smo što firme iz Mađarske pokazuju društvenu odgovornost i solidarnost u Srbiji i svakim danom na delu dokazuju srpsko-mađarsko partnerstvo.

- Ova akcija je još jedan pokazatelj odličnih odnosa Srbije i Mađarske. Velika solidarnost i društvena odgovornost krase pre svegaozbiljne kompanije, a mi se zahvaljujemo na razumevanju i pridavanju na značaju ovakvih akcija. Mađarski investitori su pokazali veliku zainteresovanost za ulaganje u Srbiju i mi ih pozivamo da budu brojniji u narednom periodu - istakao je Nemanja Milutinović počasni kozul Mađarske u Srbiji.

- U izazovnim vremena kojima smo svedoci, kao i uvek krizama, međusobno razumevanje, solidarnost i parnertstvo na delu je više nego potrebno. Ovo su načela kojih se kompanija SEI pridržava u svakodnevnom poslovanju, te je rukovođena njima odlučila da ovom donacijom da doprinos da se olakša i unapredi praćenje nastave učenicima škole Anton Skala. Mi smo partneri sa opštinom Stara Pazova, a partneri na delu koji pokazuju da međusobnom brigom i partnerskim odnosom možemo prevazići sve izazove i da u vremenu kada je ceo svet uplašen i okrenut sebi ne smemo zanemariti najranjivije socijalne grupe. Pozivamo sve partnere i prijatelje da slede naš primer i uključe se, kako bi ovo bila trajna akcija, a ne jedinstven događaj - rekao je Obrad Tadić direktor firme Smart Energy Investment.

- Naši privatni partneri pored investicije u komunalnu delatnost javnog osvetljenja u našoj opštini dokazuju da su istinski partneri naše sredine i ovim donatorskim gestom - izjavio je predsednik opštine Đorđe Radinović.
Zahvaljujući interaktivnom pristupu nastavi koji je omogućen putem 3D učionice, nastava će za učenike biti zanimljivija i učinkovitija, objašnjava direktorka ŠOSO Anton Skala Tanja Todorović.

- Deca mogu da budu u učionici i kod kuće putem online nastave, a nastavnici mogu da pripreme nastavne lekcije i u nekoliko jednostavnih koraka od elektronskih udžbenika mogu da naprave interaktivne knjige i dopune ih crtezima, obrazovnim video i audio snimcima, kao i interaktivnim zadacima. Na ovaj način može da se pratio napredak u radu, a u skladu sa ishodima definisanim IOP2. Hvala firmi Smart Energy Investment na ovoj značajnoj donaciji - dodala je Todorović.

Obilazak škole (Foto: Aleksandar Jančević)Obilazak škole

AT Interaktivna 3D učionica raspolaže sa 130 različitih interaktivnih projekcija među kojima se pod prostorije pretvara u površinu za rad, učenje, zabavu, fokusiranje pažnje, vežbe koordinacije motorike. Zidovi učionice su osetljivi na dodir i predstavljaju sredstvo za nastavu, a nastavnik predaje pomoću najmodernije tehnike prikaza nastavnih jedinica.

Lekcije se prenose interaktivnim sadržajem gde su slike, video materijali kompjuteski generisani 3D prikazima i sve to uz mogućnost korišenja 3D naočara, gde učenici dobijaju i treću dimenziju projekcije uz mogućnost dodira i upravljanja materijalom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.