NavMenu

Program Moja prva plata startuje od polovine avgusta, posao u oktobru

Izvor: Tanjug Petak, 31.07.2020. 09:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)Ilustracija
Od polovine avgusta počeće prijavljivanje poslodavaca i mladih koji traže posao za program "Moja prva plata", a sa radom za plate koje će delom finansirati država počelo bi se od oktobra, rekao je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

Zapošljavanje 10.000 mladih na po devet meseci država će podržati sa 20.000 dinara mesečno za one sa diplomom srednje škole i 24.000 dinara za mlade radnike sa fakultetskom diplomom.

- Ovo je pravi način da država doprinese, i preuzme veći deo tereta prve plate za ove mlade na sebe. I način da oni dođu do svoje prve plate, i svog prvog posla. Tako podstičemo njihovu zaposlenost, a smanjujemo nezaposlenost među mladima - rekao je Mali.

Tokom konkursa firme će prijavljivati svoje potrebe za radnicima, a paralelno će se prijavljivati studenti i oni koji su završili srednju školu - tako će biti formirana lista onih koji žele da učestvuju u programu za koji će samo za ovu godinu biti izdvojeno dve milijarde dinara.

Mali dodaje da je pretpostavka da će posle devet plata mladi ostati kod istog poslodavca, ili sa iskustvom lakše naći drugi posao.

Program Moja prva plata predviđa da ostatak novca za platu ovako zaposlenih mladih ljudi obezbede poslodavci
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.