NavMenu

Konsultantska kuća za nekretnine CBS International posredovala u najvećoj investiciji na tržištu logističkih nekretnina u Srbiji

Izvor: Promo Utorak, 28.07.2020. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: Big CEE)
Jedan od najperspektivnijih i najbrže rastućih segmenata tržišta nekretnina, koji je i u situaciji promenjenih okolnosti uzrokovanih pandemijom, pokazao najveću rezistentnost je definitivno tržište logističkih i distributivnih centara.

Upravo iz tog razloga i ne čudi da je prva transakcija na polju kapitalnih investicija u Srbiji u uslovima pandemije koronavirusa, registrovana upravo u sektoru logističko-distributivnih kapaciteta.

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe je posredovala u ovoj izuzetno značajnoj akviziciji, koja Srbiju stavlja na mapu ključnih internacionalnih ulagača na polju kapitalnih investicija, sa izuzetno atraktivnim stopama prinosa, kako u segmentu tržišta logistike, tako i maloprodajnog i tržišta kancelarijskih prostora.

Naime jedan od vodećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, deo kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom sveta, uključujući 27 šoping centara u SAD i 7 u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne Nagel u Srbiji, koja u našoj zemlji posluje od 2002. godine. Jaka tržišna pozicija kompanije Kuehne Nagel leži u pružanju usluga iz oblasti avionskog, pomorskog i drumskog saobraćaja kao i oblasti ugovorne logistike, sa jasnim fokusom na segmente sa visokom dodatnom vrednošću kao što su IT integrisana logistička rešenja. U okviru predmetnog kompleksa nalazi se i centar za pružanje pratećih administrativnih usluga unutar grupe za ovaj deo sveta.

Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.

- Izuzetno sam ponosan što smo pored niza investicija, primarno u domenu retail formata – ulaganjem u tržne centre i retail parkove, svoje već značajno prisustvo na srpskom tržištu uvećali i investicijom na polju industrijskih nekretnina - izjavio je direktor kompanije investitora BIG CEE, Robert Yahav.

Direktor domaće građevinske kompanije Kokir Gradnja, koja je razvila ovaj logistički centar, Milan Kokir, je izrazio zadovljstvo ovom transakcijom.

- Veoma smo zadovoljni što smo pronašli partnera koji je prepoznao značaj i perspektivu ovog morednog logističkog kompleksa, i koji će nastaviti dalji razvoj kapaciteta u skladu sa potrebama zakupca na preostalom delu zemljišta - istakao je Kokir.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.