NavMenu

Signify i Bostonski univerzitet potvrdili efikasnost UV-C izvora svetla kompanije Signify za potrebe deaktiviranja virusa koji izaziva COVID-19

Izvor: Promo Utorak, 28.07.2020. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: Signify)
Kvalitet vazduha koji dišemo, vode koju pijemo i čistoća površina – svi ovi faktori imaju veliki uticaj na naše zdravlje i dobrobit, s obzirom da smo konstantno izloženi riziku od virusa i bakterija koji se šire. Iako UV-C svetiljke kompanije Signify ne mogu da leče ljude direktno, one mogu da neutrališu viruse i bakterije koje predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje.

UV-C radijacija je poznata po dezinfekciji vazduha, vode i površina putem kojih može da se širi zaraza, i uspešno se koristi više od 40 godina. Dodatno, sve bakterije i virusi koji su testirani do danas (na stotine tokom godina, uključujući korona-viruse) reaguju na UV-C dezinfekciju.

Od početka pandemije COVID-19, kompanija Signify, svetski lider u osvetljenju, udružila se sa Nacionalnom laboratorijom za otkrivanje zaraznih bolesti (NEIDL) na Bostonskom univerzitetu, SAD, kako bi sproveli istraživanje na osnovu kojeg bi procenili efikasnost delovanja UV-C izvora svetla kompanije Signify na deaktivaciju virusa SARS-CoV-2.

(Foto: Signify)

Tokom istraživanja, dr Entoni Grifits, Profesor-saradnik na katedri za mikrobiologiju Medicinske škole Bostonskog univerziteta, i njegov tim tretirali su vakcinisani materijal sa različitim dozama UV-C radijacije iz izvora svetla kompanije Signify i procenjivali kapacitet deaktivacije u različitim uslovima. Tim je primenio dozu od 5mJ/cm2, što je rezultiralo smanjenjem SARS-CoV-2 virusa za 99% za 6 sekundi. Na osnovu ovih podataka, utvrđeno je da bi doza od 22mJ/cm smanjila virus za 99.9999% u roku od 25 sekundi.

- Izuzetno sam zadovoljan uspešnom saradnjom sa Bostonskim univerzitetom u borbi protiv korona-virusa. Bostonski univerzitet je ocenio efikasnost naših izvora svetla kao preventivnu meru za kompanije i institucije koje traže način da stvore okruženje bez virusa - rekao je Erik Rondolat, CEO kompanije Signify. - Imajući u vidu potencijal tehnologije koja doprinosi borbi protiv korona-virusa, kompanija Signify neće zadržati tehnologiju samo za svoje potrebe već će je učiniti dostupnom i drugim kompanijama iz oblasti osvetljenja. Kako bismo ispunili rastuće potrebe za dezinfekcijom, u narednim mesecima ćemo višestruko povećati naše proizvodne kapacitete.
(Foto: Signify)

Više od 35 godina, Signify prednjači u UV tehnologiji, i ima dokazano iskustvo sa inovacijama u UV-C osvetljenju. Signify UV-C osvetljenje je osmišljeno, instalirano i upotrebljava se u skladu sa bezbednosnim uputstvima specifičnim za proizvod, i proizvedeno je primenom dobro kontrolisanih industrijskih procesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.