NavMenu

Petrovac na Mlavi otvara se ka reci - U okviru turističko-rekreativne zone na 42 hektara gradnja novih plaža, bazena, avantura parka...

Izvor: eKapija Subota, 25.07.2020. 10:26
Komentari
Podeli
(Foto: Andzor engineering)
Petrovac na Mlavi dobiće nove turističko rekreativne sadržaje. U toku je izrada Plana detaljne regulacije za uređenje Turističko rekreativne zone - reka Mlava, kojim se planira izgradnja novih i uređenje postojećih plaža, izgradnja pešačkih, biciklističkih i trim staza, poligona za razvoj motoričkih sposobnosti kod dece, avantura parka za decu i odrasle, amfiteatra u prirodi, kao i sportsko-rekreativnog centra.

Kako su za eKapiju precizirali iz opštinske uprave u Zoni rekreacije planirano je uređenje obala i uvođenje atraktivnih sadržaja usklađenih sa prirodnim okruženjem.

- U planu je uređenje plaže - kupališta sa pratećim sadržajima, šetališta sa biciklističkom stazom, parkovima i zelenim površinama uz reku, izgradnja multifunkcionalnih sportskih terena, bazena, kao i pratećih komercijalnih sadržaja - kažu iz opštinske uprave.

U Zoni centra – između pešačkog mosta i mosta kod pijace planira se otvaranje grada ka reci, uređenje dva manja trga sa puno zelenila, odgovarajućim urbanim mobilijarom i pratećim sadržajima, uređenje svih pešačkih prilaza iz glavne ulice ka obali i izgradnja kružne jednosmerne saobraćajnice.

Obuhvat plana je 42 hektara, odnosno tok reke Mlave kroz naselje Petrovac na Mlavi sa obalama. Obrađivač Plana je Andzor engineering doo iz Novog Sada.

Nove investcije

Opština Petrovac na Mlavi, inače jedna je od prvih opština u Srbiji koja je uradila Plan razvoja za period od 2020. do 2027. godine. Ovim dokumentom su definisani ključni prioriteti razvoja opštine: unapređenje ambijenta za razvoj privrede, poboljšanje i promocija turističke ponude, povećanje produktivnosti u poljoprivredi i očuvanje životne sredine.

- Prioritetni projekti u Planu razvoja su obezbeđenje zemljišta za investitore sa svom potrebnom infrastrukturom - pribavljanjem objekata nekadašnje kasarne u vlasništvo opštine, stvaranje adekvatnog prostora za sve ustanove kulture i Turističku organizaciju opštine - rekonstrukcijom objekta stare osnovne škole, kao i rekonstrukcija i proširenje vodovodne i kanalizacione mreže - kažu iz opštine.

U planu je, kako dodaju i sanacija, zatvaranje i rekultivacija nesanitarne gradske deponije i izgradnja transfer stanice sa reciklažnim dvorištem i rekonstrukcija Opšte bolnice i izgradnja toplane na biomasu.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.