NavMenu

Gruzija nudi jednogodišnju vizu digitalnim nomadima

Izvor: travelmagazine.rs Subota, 25.07.2020. 08:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos)Ilustracija
Ukoliko vam postaje sve teže da radite od kuće, možda bi trebalo da razmislite o tome ne samo da izmestite svoj posao, već i sebe? Danas kada moramo da naučimo da živimo sa virusom korona, vrlo je teško motivisati sebe zaglavljen kod kuće, gledajući u ista četiri zida iz dana u dan, prenosi travelmagazine.rs.

Ako želite da se izvučete iz ovakve pozicije, a da ne oduzimete svoje dragocene dane odmora, postoji jedan način da radite i uživate u jednom potpuno novom okruženju. Prema pisanju Time Out-a, Gruzija pokreće novi program viza za digitalne nomade.

Gruzija sada nudi jednogodišnju vizu digitalnim nomadima

Inspirisana primerima Estonije i Barbadosa, Gruzija je odlučila da se okrene digitalnim nomadima koji postaju tip turista koji će u narednim godinama najčešće putovati. Smeštena na samoj granici između Evrope i Azije, Gruzija je često smatrana potcenjenim mestom. Njena prestonica, Tbilisi, poznata je po prelepoj arhitekturi, kaldrmisanim ulicama i šarmantnim kafićima. Posetioci ovde mogu da posete srednjovekovne manastire, neverovatne planine i stenovite plaže. I naravno, da isprobaju ukusnu hranu i vino.

A sada, ekonomija Gruzije omogućava "građanima svih zemalja" da rade na daljinu baš ovde, tokom bilo kog vremena dužeg od šest meseci. Program viza je uglavnom usmeren na privatne preduzetnike ili freelance radnike, ali svako ko radi na daljinu može da se prijavi. Naravno, zbog pandemije koronavirusa, svi koji apliciraju moraju da odu u dvonedeljni karantin čim uđu u zemlju. Da biste se prijavili, potrebno je da popunite obrazac za prijavu. Tu ćete morati da unesete vaše lične podatke, potvrdu o zaposlenju i pismo saglasnosti za karantin. Takođe ćete morati da priložite dokaz o putnom osiguranju, koje će vas pokrivati najmanje šest meseci.

Ovaj specifični obrazac za prijavu uskoro će biti postavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Time Out. Postoje i druge aplikacije za vizu koje su takođe dostupne putem portala. Gruzija inače planira da ponovo otvori granice prema turistima 31. jula. Ograničenja određenih zemalja, kao i smernice za kratkotrajni boravak, još uvek nisu objavljena, prenosi Time Out.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.