NavMenu

Počela izgradnja fabrike Thermowool u Industrijskoj zoni u Adaševcima

Izvor: eKapija Petak, 24.07.2020. 17:16
Komentari
Podeli
(Foto: Krug plus/Urbanistički plan, screenshot)
Fabrika Thermowool iz Austrije počela je izgradnju proizvodne hale na prostoru industrijske zone u Adaševcima, kraj Šida.

Kompanija Thermowool iz Austrije krajem februara kupila je zemljište od Direkcije za državnu imovinu Republike Srbije za igradnju fabrike i pokretanje proizvodnje u industrijskoj zoni kod Adaševaca.

Zbog pandemije korona virusom, izgradnja je započela nešto kasnije u odnosu na planiranu dinamiku, a završetak radova i pokretanje proizvodnje očekuje se krajem godine, prenosi TV KCN S.

Kako je eKapija ranije pisala, na parceli ukupne površina 100.062 m² planira se izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju staklenih vlakana (staklene vune), koja se koristi kao izolator u građevinarstvu i industrijii, kao i prateća infrastruktura, sa zaštitnim i dekorativnim zelenilom.


U planu je gradnja dve proizvodne hale, skladišta i upravnog dela, kao i saobraćajnih i manipulativnih površina u okviru kompleksa.

Kako je početkom godine najavio zamenik predsednika opštine Šid, Zoran Semenović, austrijski investitor, koji već ima pogon u Sremskoj Mitrovici, u Šidu bi trebalo da zaposli 60 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.