NavMenu

Kompanija Mozzart uvela skraćenu radnu nedelju

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.07.2020. 15:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Mozzart uvela je radnu nedelju u trajanju od 38 sati. Kako navode, odluka je doneta u skladu sa kriterijumima Međunarodne organizacije rada za određivanje dužine radnog vremena, prema kojima su očuvanje zdravlja radnika i pružanje mogućnosti da usklade poslovne obaveze sa privatnim imperativ.

- Skrativši radno vreme petkom za dva sata, Mozzart je zaposlenima omogućio benefit koji sa sobom ne povlači smanjenje plata, već predstavlja dodatno unapređenje izbalansiranog radnog vremena koje zaposlenima omogućava da se posvete porodici i ostalim segmentima privatnog života - saopštili su iz kompanije.

Osim toga, zaposlenima iz dežurnih službi, kao i onima koji rade po smenama, data je mogućnost da umesto šestosatnog radnog vremena petkom, kao benefit koriste jedan slobodan dan tokom meseca u kom su petkom radili osam sati, ili da benefit radnog vremena od šest sati koriste nekim drugim danom umesto petka, zbog čega su za njih uvedene nove smene, koje do sad nisu postojale.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.