NavMenu

Na Zlatiboru se odmara 15.000 turista - Popunjenost kapaciteta 50%, u avgustu očekuju više gostiju

Izvor: Beta Ponedeljak, 20.07.2020. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: Ivan Bukvic/ shutterstock.com)
Na Zlatiboru se trenutno odmara oko 15.000 mahom domaćih turusta, rekao je danas za Betu direktor Turističke organizacije Zlatibora (TOZ) Vladimir Živanović.

Živanović je istakao da se broj gostiju iz dana u dan povećava i izrazio je očekivanje da će tokom avgusta na Zlatiboru biti najmanje 20.000 gostiju dnevno.

- Kapaciteti Zlatibora su oko 30.000 ležajava i mi se nadamo da će popunjenost biti oko 80% - ocenio je Živanović i dodao da ovog leta na toj planini nema stranih turista.

On je naglasio da se na Zlatiboru preduzimaju sve propisane preventivne mere kako bi se sprečilo širenje epidemije koronavirusa.

- Kompletna turistička privreda Zlatibora i lokalna samouprava Čajetine vode maksimalno računa o bezbednosti turista. Zlatibor važi za bezbednu destinaciju i do sada, osim nekoliko sporadičnih slučajeva, nije bilo infekcije među turistima - rekao je Živanović.

Direktor TOZ-a je naveo da su hoteli smanjili svoje kapacitete kako bi se izbegla gužva u njihovim objektima.

- U restoranima i kafićima je obavezno poštovanje socijalne distance, svakodnevno se dezinfekuju ulice, parkovi i javne ustanove, i obezbeđena je dovoljna količina zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava - objasnio je Živanović.

On je naglasio da su otkazane sve manifestacije i koncerti, tako da je opasnost od zaraze svedena na minimum.

Prema njegovim rečima, na bazičnim pripremama se nalazi i veliki broj sportskih ekipa.

- Zbog kasnijeg završetka prvenstva, ovde su na pripremama i fudbaleri Partizana, Čukaričkog, Javora, Borca iz Banjaluke... Zanimljivo je i da su popunjeni svi kapaciteti u domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom - rekao je Živanović za Betu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.