NavMenu

Na severu Crne Gore gradi se pet hotela vrednih više od 75 mil EUR

Izvor: Tanjug Subota, 18.07.2020. 16:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Velgos/shutterstock.com)Ilustracija
Na severu Crne Gore biće izgrađeno pet hotela vrednih više od 75 mil EUR, a još dva na primorju.Vlada Crne Gore je na listu razvojnih projekata u oblasti turizma u dosadašnjem periodu uvrstila sedam projekata, a prvi put su investitori prepoznali potencijal severa.

Čak pet projekata realizuje se na severu zemlje, a ostale dve investicije, koje se nalaze na listi razvojnih projekata, biće realizovana na primorju, pišu Vikend novine, a prenosi portal Cdm.

Ukupna vrednost sedam projekata premašuje 190 mil EUR.

Budući hoteli ukupno će imati 959 smeštajnih jedinica, čime će ponuda hotelskog smeštaja visoke kategorije biti više nego duplirana.

- S obzirom na to da će se ovim projektima stvoriti mogućnost za otvaranje novih 769 radnih mesta, može se konstatovati da do sada iskazano interesovanje potvrđuje naše očekivanje da će ovaj program biti značajan podsticaj ukupnom razvoju Crne Gore, sa akcentom na razvoj manje razvijenih jedinica lokalne samouprave i nova zapošljavanja - objašnjeno je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je dostavilo informaciju o stepenu napretka radova u turizmu u ovoj godini.

U prilog pomenutim informacijama ide i činjenica da će se pet od ukupno sedam investicija sa liste razvojnih projekata, realizovati u severnoj regiji.

- Vrednost tih investicija iznosiće 74,2 miliona, dok će stavljanjem u funkciju hotela kategorije 4 i 5 zvezdica, ukupnih kapaciteta 593 jedinica biti stvorene pretpostavke za otvaranje blizu 450 novih radnih mesta - istakli su u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Luksuzni hoteli biće izgrađeni na Durmitoru, četiri u Kolašinu - rizort i spa centar sa četiri zvezdice, hotel "Breza" sa pet zvezdica, "Bjelasica 1450" sa četiri zvezdice i turistički kompleks podno Bjelasice "Kolašin 1600".

Na crnogorskom primorju kompanija "Adriatic properties" počela je da gradi kompleks koji obuhvata hotele "Kraljičina plaža", "Sveti Stefan" i "Miločer", u koje će uložiti ne manje od 110 miliona.

Mesto na listi razvojnih projekata zauzeo je i hotel "Boka Place", koji će biti deo Porto Montenegra. Hotel će biti kategorije pet zvezdica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.