NavMenu

Megle do kraja godine gasi proizvodnju u Hrvatskoj

Izvor: Tanjug Četvrtak, 16.07.2020. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika mlečnih proizvoda Megle (Meggle) Hrvatska saopštila je danas da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika.

Odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine doneta je, kako se navodi, zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan uticaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora, do najnovije korona-krize.

U saopštenju se navodi da Megle grupa sa sedištem u Nemačkoj sprovodi proces optimizacije celokupnog poslovanja, sa ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima, prenosi Index.hr.

Kako je najavljeno, Megle će od 1. januara 2021. na hrvatskom tržištu "poslovati kroz novi model poslovanja", a obezbediće kvalitetne otpremnine i uslove raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenima i svim relevantnim telima.

- Odluka o gašenju proizvodnje odlagana je više puta poslednjih nekoliko godina s nadom da će se uslovi poslovanja i okolnosti poboljšati, te je konačno doneta tek kada su definitivno istražene sve druge opcije - navodi se u saopštenju.

Megle će u skladu sa odlukom o gašenju proizvodnje raskinuti saradnju sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina u Hrvatskoj i najavljuje da će sve svoje ugovorne obaveze prema njima kao i do sada pravovremeno i u celosti ispuniti.

Iz kompanije podsećaju da je u proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Megle grupa u poslednjih 15 godina uložila više od 130 miliona kuna (17,2 mil EUR). Megle u Hrvatskoj posluje od 1996. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.