NavMenu

Gradi se nova kovid bolnica na Batajničkom drumu

Izvor: eKapija Sreda, 15.07.2020. 09:10
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/geralt)
U toku su pripremni radovi na izgradnji objekta za smeštaj i lečenje obolelih od koronavirusa u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu.

Naime, nova kovid bolnica gradi se na lokaciji u blizini dve velike saobraćajnice – Batajničkog druma i auto-puta, čija je površina 1,58 hektara.

Lokacija je oslonjena na odličnu infrastrukturnu podršku gradskih instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroenergetskih i ostalih instalacija.

Taktičko-tehničke zahteve za izgradnju bolnice priprema Uprava za vojno zdravstvo, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, navodi se u saopštenu Vlade Srbije.

- Ministarstvo odbrane je obezbedilo odgovarajuću lokaciju iz fundusa zemlje koju koristi, a inženjerija je već počela da radi na rušenju postojećih objekata i raščišćavanju i pripremi ovog prostora za izgradnju kovid bolnice - izjavio je ministar odbrane u Aleksandar Vulin prilikom oblaska radova.


Prema njegovim rečima, Vojnograđevinska ustanova Beograd je preduzela mere radi raščišćavanja terena, a objekat biti urađen u najkraćem mogućem roku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.