NavMenu

Za novi kontingent od 400.000 vaučera za odmor u Srbiji do sada se prijavilo blizu 93.000 građana - Mogu se koristiti i u Beogradu i Novom Sadu

Izvor: Beta Utorak, 14.07.2020. 13:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Za novi kontingent od 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, do sada se ukupno prijavilo blizu 93.000 građana, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Najviše se prijavilo penzionera (oko 42%) i zaposlenih (41,7%), potom nezaposlenih 11,7% pa studenata (3%), neveli su iz Ministarstva.

Građani su najviše zainteresovani da svoje vaučere iskoriste u Sokobanji, na Zlatiboru, u Vrnjačkoj banji, Prolom banji i Lukovskoj banji.

Vaučeri mogu da se iskoriste u više od 2.100 ugostiteljskih objekata i hotela koji su se prijavili Ministarstvu turizma, zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Iz Ministarstva su podsetili i da je pored ovog novog kontingenta na početku godine u rekordnom roku podeljeno 160.000 vaučera.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što je i maksimalni iznos sredstava koje korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Na besplatane vaučere, koji se nude petu godinu za redom za odmor u Srbiji, pravo imaju penzioneri, nezaposleni, studenti, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.


Pravo na vaučer korisnik može ostvariti samo po jednoj od tih osnova, u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i u trajanju od najmanje pet noćenja, a novina je da se mogu koristiti i u Beogradu i Novom Sadu.

Vaučerima se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge i boravišna taksa, već samo usluga smeštaja.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, jer će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.