NavMenu

Domaći investitor gradiće luksuzni hotel u Golupcu, uređuju se i marine - Rekonstrukcija plaže na Dunavu do kraja jula

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.07.2020. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/stoyanh)
U Golupcu je u toku uređenje plaže, a u planu razvoja ove opštine je i rekonstrukcija Donje marine, kao i izgradnja hotela. Kako je za eKapiju rekao predsednik opštine Nebojša Mijović, u toku je izrada plana detaljne regulacije Donje marine.

- Planirano je da se izgradi hotel visoke kategorije sa pratećim sadržajima, a reč je o domaćem investitoru. Očekujemo da radovi krenu do kraja godine - rekao je Mijović.

On je dodao da je u planu i uređenje sadašnje Gornje marine i nastavak gradnje šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave. Prema najavama, Golubac će na ovom mestu dobiti marinu koja će imati upravnu zgradu i oko sto vezova za smeštaj raznih plovila i jahti.

- Obezbeđena je projektna dokumentacija i građevinska dozvola. U republičkom planu je da bude do 2024. godine - kaže Mijović.

Najavljuje i nove investicije u ovoj opštini, poput uređenja trga, šetne zone, rekonstrukciju biblioteke sa galerijom, kao i završetak uređenja plaže do kraja jula.

Izgradnju plaže finansira opština Golubac, a vrednost radova koje izvodi preduzeće Ivan Milutinović iz Beograda je 42 miliona dinara.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.