NavMenu

Evropski muzeji gube 600.000 EUR nedeljno zbog pandemije

Izvor: Tanjug Četvrtak, 09.07.2020. 08:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Amy Johansson/shutterstock.com)Ilustracija
Najveći evropski muzeji nedeljno gube i do 600.000 EUR zbog restrikcija uvedenih radi suzbijanja koronavirusa, upozorio je predsednik Mreže evropskih muzejskih organizacija David Vijom.

On je na onlanj konferenciji o poslovanju muzeja u doba krize u organizaciji agencije Tass rekao da gubici muzeja u turističkim regijama u protekla dva meseca beleže gubitak od 80%.

Istakao je da muzeji u glavnim gradovima evropskih država beleže smanjenje prihoda čak i manje od onih u unutrašnjosti.

Direktorka moskovske Tretjakovske galerije Zelfira Tregulova rekla je da je taj muzej izgubio oko 2,7 mil EUR tokom tromesečnih mera zatvaranja, dok je pres služba Puškinovog muzeja lepih umetnosti saopštila da ta institucija svakodnevno gubi oko 2 miliona rubalja (28.000 EUR).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.