NavMenu

U planu formiranje kampusa tehničkih fakulteta u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 08.07.2020. 14:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević prisustvovao je sastanku na Elektrotehničkom fakultetu na kojem je bilo reči o predlogu projekta formiranja kampusa tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predloženi projekat, koji je pokrenut na osnovu iskazanih potreba fakulteta, predviđa proširenje kapaciteta Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Građevinskog, Mašinskog i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenulo je inicijativu da se ispita mogućnost da se kroz ovaj projekat prvo analiziraju, a nakon toga i dugoročno reše potrebe svih navedenih fakulteta.

Takođe, treba razmotriti i mogućnost da se, osim zadovoljenja pojedinačnih interesa, racionalnim korišćenjem prostora unutar ovog bloka i zajedničkim sadržajima, doprinese smanjenju operativnih troškova, kao i da se poboljša programska i svaka druga saradnja među ovim ustanovama, njihovim profesorima i studentima, navodi se u saopštenj na sajtu Vlade.

Predlog projekta su u načelu prihvatili svi fakulteti, a sledeći korak je dogovor oko procesa i usaglašavanje aktivnosti na njegovoj pripremi i realizaciji.


Ministarstvo već priprema jedan projekat kampusa – zajedničke zgrade Biološkog, Geografskog i Fakulteta za bezbednost na Novom Beogradu i iskustvo na ovom projektu, u smislu procedura i međusobnih odnosa budućih korisnika, može koristiti u razradi projekta kampusa tehničkih fakulteta.

Sastanku su prisustvovali i dekan Elektrotehničkog fakulteta Milo Tomašević, dekan Mašinskog fakulteta Radivoje Mitrović, kao i predstavnici navedenih tehničkih fakulteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.