NavMenu

Udruženja turističkih agencija traže dodatnu pomoć od vlade

Izvor: Tanjug Utorak, 07.07.2020. 08:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hafakot/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženja turističkih agencija Srbije zatražila su u ponedeljak od vlade i resornih ministarstava dodatnu pomoć u vidu bruto minimalnih plata do kraja ove godine, kao i pravnu mogućnost da zamrznu delatnost preduzeća do godinu dana kako bi sprečili bankrote i masovna otpuštanja radnika.

Zahtev je upućen kabinetu premijerke Ane Brnabić, Ministarstvu finansija, Ministarstvu privrede, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističkoj organizaciji Srbije i turističkoj inspekciji, navodi se u saopštenju Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS).

Kako se dodaje, iza zahteva za dodatnu pomoć turističkom sektoru stoji pet udruženja koja okupljaju više od 4.500 turističkih agencija u Srbiji - UTAS, Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA), Poslovno udruženje turističkih agencija (ATAS), Asocijacija nezavisnih turističkih agencija (ANTAS) i Udruženje receptivnih agencija Srbije (URA).

Udruženja će nadležnim institucijama predstaviti podatke o poslovnim gubicima i obrazložiti navedene mere za koje veruju da će omogućiti opstanak većine preduzeća u turizmu, kao i očuvanje nekoliko hiljada radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su mnoge evropske zemlje već odredile dodatnu pomoć najugroženijim sektorima u privredi, među kojima su i turizam i ugostiteljstvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.