NavMenu

MIHAJLOVIĆ: U Srbiji 59.000 gradilišta, radi se na 600 km puta

Izvor: Tanjug Sreda, 01.07.2020. 10:18
Komentari
Podeli
Zorana Mihajlović (Foto: YouTube/screenshot)Zorana Mihajlović
U Srbiji ima 59.000 gradilišta na kojima je angažovano 5.700 ljudi, a gradi se 290 kilometara novih autoputeva, što je sa rehabilitacijama i rekonstrukcijama ukupno oko 600 kilometara, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Radi se na 16.000 gradilišta više u odnosu na isti period prošle godine, naglasila je Mihajlović.

- Sva gradilišta u Srbiji rade i nijedno nije zatvoreno u vreme epidemije koronavirusa - rekla je Mihajlović, gostujući na TV Hepi, saopštilo je ministarstvo.

Kaže da za sada nema zaraženih među radnicima, kao i da moramo da naučimo sa živimo sa koronom, jer život ne sme da stane.

Građevinari su, ističe, pokazali da umeju da se organizuju i da sačuvaju gradilišta.

- Mi danas u Srbiji imamo 59.000 gradilišta, što je za 16.000 više u odnosu na isti period prošle godine. U Srbiji se gradi, građevinari žive u kampovima, naučili su da žive sa koronom, da se sačuvaju i nastave da rade svoj posla. Zdravlje je na prvom mestu, ali moramo voditi računa i o ekonomiji - rekla je Mihajlović.

Dodaje da je vrednost trenutnih investicija 417 milijardi dinara kao i da je intenzivirana izgradnja Moravskog koridora, autoputa Sremska Rača - Kuzmin i deonice od Preljine do Požege.

Potpredsednica vlade podsetila je da je reč o četvrtoj najvećoj krizi u poslednjih 150 godina.

- Svet je u ozbiljnoj recesiji, sve prognoze iz marta danas su gore po ekonomiju. To će se prelivati i na zemlje u razvoju i važno je da učinimo sve što možemo da ekonomija ne trpi. Projekcije su da će u svetu pad društvenog proizvoda biti 9%, u EU minus 10%. Procene MMF-a su da će Srbija imati najniži pad, jer je mala ekonomija i može da bude elastičnija, ali to ne znači da treba da se opustimo. Zato je bitno da građevinarstvo radi i da nijednog trenutka nije stalo - zaključila je Mihajlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.