NavMenu

Continental Automotive Serbia planira izgradnju nove fabrike u Novom Sadu - Radna mesta za inženjere

Izvor: Tanjug Utorak, 30.06.2020. 13:55
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Kompanija Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu namerava da se dalje širi i u glavnom gradu Vojvodine izgradi veliku fabriku, najavio je danas generalni direktor Saša Čoringa.

On je izrazio uverenje da bi u okviru nemačke grupacije Novi Sad mogao postati treće mesto u Evropi po broju inženjera. Čoringa je u obraćanju medijima ukazao da je Kontinental Automotiv Srbija u samo dve i po godine uspeo da zaposli 500 visokovalifikovanih inženjera.

Čoringa je najavio da Kontinental Automotiv Srbija namerava da dalje raste i da je odlučeno da se, uz sadašnjih 6.500 kvadrata, iznajmi dodatnih 1.500, a to znači i rast broja ljudi, ali i projekata.

- Ako pogledamo samo poslednja tri meseca, usred koronavirusa zaposlili smo 100 ljudi. Nije bilo lako voditi intervju sa njima preko skajpa i integrisati ih u kompaniju, ali uspeli smo i oni su deo našeg tima - dodao je.

Kaže, međutim, da je za potpuni uspeh potrebno i da znanje ostane u Srbiji i transformiše se u proizvod i rešenje. - Zato smo odlučlili da do kraja godine započnemo izgradnju fabrike inovativnog proizvodnog sistema koji će informisati vozače - objasnio je.

Čoringa je istakao da je reč o kompleksnom proizvodu na kojem će raditi mnogo inženjera, a koji će puno značiti za Srbiju. Taj proizvod, kako je naglasio, pokazaće da Srbija nije zemlja jeftine radne snage, već zemlja u kojoj su nauka i znanje dominantni.

Detalje o fabrici nije želeo da iznosi, dodajući da još nisu svi ugovori završeni i nije sve definisano, ali da može garantovati da će ona biti veliki uspeh za Srbiju.

Podsetio je da Kontinental grupa diktira trendove u autoindustriji, a to su sada trendovi bezbedne i automatske vožnje, digitalizacije i elektrifikacije vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.