NavMenu

Merkator priprema emisiju obveznica zbog plaćanja duga

Izvor: Tanjug Utorak, 30.06.2020. 10:18
Komentari
Podeli
Merkator se priprema za izdavanje obveznica za otplatu duga bankama poveriocima. Ljubljanski list Delo objavio je, pozivajući se na nezvanične informacije, da postupak emisije obveznica vodi investiciona kompanija JP Morgan, i da bi obveznica mogla da bude izdata do kraja godine, prenosi portal Seebiz.

Refinansiranje je potrebno, jer dug ove trgovačke kuće bankama dospeva iduće godine. Osim toga, Merkatoru bi mogao da olakša prelazak iz bankrotiranog Agrokora u Fortenova grupu.

U razgovoru za agenciju Blumberg, izvršni direktor Merkatora Tomislav Čizmić rekao je da se vode razgovori s bankama o refinansiranju duga od oko 450 mil EUR, a otvorene su i da su otvorene sve mogućnosti, "uključujući potencijalno izdavanje obveznica".

Merkator grupa je u prvom tromesečju ove godine ostvarila neto dobit od 1,10 mil EUR, nakon neto gubitka u istom lanjskom periodu od 3,69 mil EUR.

Grupa je povećala godišnje prihode za 10,8%, na 530,48 mil EUR a predsednik Uprave Tomislav Čizmić naglasio je važnost pravovremenog reagovanja na promenjenu situaciju, piše Seebiz.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.