NavMenu

U Holandiji počela aukcija 5G frekvencija

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 29.06.2020. 16:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kengphotographer/shutterstock.com)Ilustracija
Uz učešće nekih "velikih igrača" u telekomunikacionom sektoru, danas je (29. juna) u Holandiji počela prva državna aukcija 5G frekvencija, a najniži očekivani prihod iznosi 900 mil EUR evra.

Kako navodi Rojters, predmet aukcije su frekvencijski opsezi 700, 1.400 i 2.100 megaherca, a osim domaće telekomunikacione kompanije KPN, učestvuju i Vodafone i T-mobile.

Prema pravilima, aukcija mora biti okončana do 1. avgusta, ali je moguće da se to dogodi i ranije, a nijedna zainteresovanih kompanija neće moći da otkupi više od 40% bilo kog frekvencijskog opsega.

Iako je Vodafon u aprilu saopštio da je počeo da pruža 5G telekomunikacione usluga, kada je reč o uvođenju te tehnologije Holandija je u zaostatku u odnosu na neke druge evropske zemlje.

Rojters navodi da je aukcija frekvencijskog opsega 3,6 gigaherca - koji se u javnosti najčešće dovodi u vezu sa 5G tehnologijom - odložena je do početka 2022. godine zbog premeštanja jednog satelitskog sistema koji bi mogao ometati funkcionisanje te tehnologije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.