NavMenu

NBS: Do sada 12 banaka omogućilo instant plaćanje

Izvor: Tanjug Sreda, 24.06.2020. 13:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Denys Prykhodov/shutterstock.com)Ilustracija
Do sada je 12 banaka svojim korisnicima platnih usluga omogućilo izvršavanje instant plaćanja na prodajnim mestima trgovaca, od kojih 10 banaka pruža i uslugu plaćanja skeniranjem NBS IPS QR kôda pripremljenim na računima i fakturama koje izdaju preduzeća.

Narodna banka Srbije (NBS) je u saradnji sa bankama omogućila instant plaćanja građanima i privredi još u oktobru 2018. godine putem elektronskog i mobilnog bankarstva, kao i na šalterima pružalaca platnih usluga.

- Deo ovog složenog i višefaznog projekta obuhvata i postupno omogućavanje drugih inovativnih usluga koje se nude u okviru platnog sistema za instant plaćanja - kažu u Narodnoj banci.

Centralna banka je od druge polovine februara ove godine omogućila da se instant plaćanja mogu inicirati i na prodajnim mestima trgovaca.

- Do sada je 12 banaka na osnovu odobrenja Narodne banke Srbije svojim korisnicima platnih usluga omogućilo izvršavanje instant plaćanja na prodajnim mestima trgovaca, od kojih 10 banaka pruža i uslugu izvršavanja plaćanja skeniranjem NBS IPS QR koda pripremljenim na računima/fakturama koje izdaju privredni subjekti među kojima su Elektroprivreda Srbije, Telekom Srbija, Telenor, VIP mobile, kao i drugi subjekti koji na svojim računima/fakturama imaju dvodimenzionalni bar-kôd označen sa NBS IPS QR - navode.


NBS je pripremila pregled usluga koje su do sada banke omogućile u vezi s instant plaćanjima na prodajnim mestima trgovaca i skeniranjem NBS IPS QR kôda sa računa/faktura, i taj pregled objavila na svom sajtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.