NavMenu

Češka kompanija Spel Manufacturing gradi fabriku u Beloj Crkvi - Postrojenje za dve godine, posao za 70 radnika

Izvor: eKapija Sreda, 24.06.2020. 12:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)Ilustracija
Firma Spel Manufacturing, s.r.o. iz Kolina u Češkoj, koja se bavi proizvodnjom kablovskih i žičanih snopova, niskonaponskih razvodnih ormana, elektronskih komponenti, kao i ugovornom proizvodnjom niskonaponskih podsklopova, sklopila je ugovor o grinfild investiciji u Beloj Crkvi.

Fabrika će biti izgrađena na zemljištu površine 0,65 ha u okviru novoizgrađene industrijske zone u Beloj Crkvi. Kako se navodi na sajtu Ambasade Češke u Beogradu, u pitanju je lokacija koja će firmi omogućiti veću dostupnost zaposlenih, i to s obzirom na činjenicu da u je opštini Bela Crkva trenutna stopa nezaposlenosti gotovo 20%.

Češki investitor planira da u naredne dve godine izgradi fabriku u kojoj će proizvoditi svoje aktuelne proizvode. Fabrika bi trebalo da zaposli do 70 radnika. Osim skladišta i dela za proizvodnju, u sastavu industrijske hale biće i moderne kancelarijske prostorije.

- Za investiciju u Srbiji firma se odlučila pre svega zbog dobre dostupnosti kvalifikovane radne snage i širenja trenutnih proizvodnih kapaciteta. Fabrika će funkcionisati kao ugovorni proizvođač, što znači da će na osnovu upita i specifikacija klijenata vršiti proizvodne usluge, i to u oblasti građevinarstva, industrije rashladnih uređaja, saobraćaja i sl - navodi češka ambasada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.