NavMenu

Od oportuniteta 500 miliona dinara za 130 projekata širom Srbije

Izvor: Glas zapadne Srbije Nedelja, 21.06.2020. 15:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: worker/shutterstock.com)Ilustracija
Ukupno 500 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja biće iskorišćeno za podršku realizaciji 130 projekata koje su predložili subjekti iz svih delova Srbije, navodi se u rešenju Vlade Srbije.

Na spisku dobitnika novca iz ovog izvora su često zdravstvene, obrazovne i socijalne ustanove, a ima i projekata udruženja građana.

Zravstvenom centru Užice odobreno je četiri projekta, tako će 7 miliona biti iskorišćeno za nabavku sanitetskog vozila sa pratećom opremom za transport novorođenčadi. Za interno odeljenje u bolnici u Požegi, biće nabavljen ultrazvučni aparat za konveksnom, linearnom i kardiološkom sondom za koji su dobili skoro 4 miliona dinara. ZC "Užice" za Dom zdravlja u Bajinoj Bašti obezbedio je nabavku kardiološkog aparata za dečju i adultnu dijagnostiku za 5 miliona dinara, a za Opštu bolnicu u Prijepolju opredeljeno je 11 miliona za nabavku parnog sterilizatora za centralnu sterilizaciju.

Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu odobrena su sredstva za nabavku sanitetskog vozila za transport pacijenata u iznosu od 4 miliona dinara.

Na spisku dobitnika veliki broj je i obrazovnih ustanova tako će Osnovna škola "Marko Pajić" iz Viče dobiti nešto malo preko 4 miliona za rekonstrukciju krova i fasade. Osnovna škola u Preljini i OŠ "Filip Filipović" iz Čačka po 670.000 dinara za projekat Digitalna učionica. Srednja škola iz Arilja aplicirala je sa projektom "Opremanje kabineta informatike" i dobilila sredstva u iznosu od 2.254.000 dinara.


Mašinsko-elektrotehnička škola u Priboju za izradu pneumatskog stola za CNC radionicu dobila je 400 hiljada dinara.

Među odobrenim projektima našao se i jedan Opštinske organizacije potomaka ratnika 1912-1920. "General Ljubomir Marić" iz Kosjerića koji je dobio pola miliona dinara za restauraciju spomenika krajputaša na području opština.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.