NavMenu

Predstavljena maketa budućeg izgleda novosadskog SPENS-a - Rekonstrukcija 80.000 m2

Izvor: eKapija Sreda, 17.06.2020. 10:53
Komentari
Podeli
(Foto: Jaroslav Pap)
Maketa budućeg izgleda Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS) nakon njegove potpune rekonstrukcije, predstavljena je javnosti, a o toj temi govorili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dekan Fakulteta tehničkih nauka i vođa projektnog tima prof. dr Rade Doroslovački.

- Plan nam je da hrabro krenemo i završimo projektno-tehničku dokumentaciju i da taj projekat već za nekih 12 do 14 meseci prezentujemo i konkurišemo na Program Srbija 2025, kako bismo dobili sredstva i krenuli u veliki poduhvat. Namera nam je da funkcionalno bolje organizujemo prvi sprat, da tu budu odeljenje Gradske biblioteke, galerijski prostor, ali i Centar za veštačku inteligenciju. Da bismo to postigli moramo biti maksimalno posvećeni, pa da se maketa pretoči u idejno rešenje, pa u projektno-tehničku dokumentaciju, a onda i u poduhvat neimara. Cilj je da zamenimo kompletan krov, fasadni omotač, stepenište, da sredimo sve hale, svlačionice, kupatila i toalete – naglasio je Vučević, prenosi sajt Grada.

On je najavio da će Grad uskoro pripremiti tender za Radnički univerzitet.
Maketa će biti pretočena u idejno rešenje (Foto: Jaroslav Pap)Maketa će biti pretočena u idejno rešenje
Prof. dr Rade Doroslovački rekao je da je došao trenutak da se SPENS-u vrati stari sjaj:

- Rekonstrukcija objekta površine preko 80.000 m2 najveći je poduhvat te vrste u regionu. Gradonačelnik je doneo ispravnu strtešku odluku da Grad angažuje FTN sa timom stručnjaka na tom poslu, a ugovor o saradnji biće za nekoliko dana potpisan. Objekat SPENS-a mora se osavremeniti i prilagoditi novim standardima.

Ocenio je i da će osnivanje Centra za veštačku inteligenciju značajno doprineti razvoju IT sektora u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.