NavMenu

Počinju prijave za žig "Čuvarkuća" - Garancija domaćeg porekla i kvaliteta

Izvor: Tanjug Utorak, 16.06.2020. 11:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Fikri Rasyid)Ilustracija
Firme koje žele da njihovi proizvodi dobiju žig "Čuvarkuća", koji garantuje domaće poreklo i kvalitet, mogu se od danas prijaviti Privrednoj komori Srbije (PKS) putem sajta stvaranousrbiji.rs.

PKS je juče predstavila novi projekat "Stvarano u Srbiji" u cilju podrške domaćim proizvođačima i jačanja svesti potrošača o značaju kupovine proizvoda stvaranih u našoj zemlji.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je za TV Prva da je oznaka "Čuvarkuća" dokaz da je proizvod pre svega vrhunskog kvaliteta, da je dodatna vrednost proizvoda nastala u Srbiji, odnosno, da je 80% te vrednosti stvoreno u našoj zemlji.

- Najvažnije je da podignemo svest o tome da stvarno čuvamo kuću time, čuvamo kuću time kako odlučimo da kupujemo - naveo je Čadež.

Istakao je da je Vlada Srbije uradila dobar posao sa merama koje je uvela, poput minimalaca, te da se sada radi na povećanju tražnje i podsticanju domaće proizvodnje.

Govoreći o otpuštanju radnika tokom vanrednog stanja i posledica korona virusa na ekonomiju, Čadež je poručio da je situacija za sada dobra i naglasio da se tržište "budi", što podrazumeva i veće prihode.

- Bitno je da posle izbora u septembru imamo Skupštinu koja je operativna, koja može odmah da donese odluke i da pripremimo dobro neke mere koje će uslediti kao mere za tzv. drugu fazu ekonomskog oporavka - podvukao je Čadež.

Prema njegovim rečima, Fond za razvoj dobro funkcioniše, kao i davanje kredita za održavanje likvidnosti, što je, dodaje, posebno važno za pogođene industrije, kod kojih će oporavak trajati duže.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.