NavMenu

Gradnja pristupne saobraćajnica auto-putu Miloš Veliki iz Gornjeg Milanovca do petlje Takovo počinje u avgustu

Izvor: RINA Subota, 13.06.2020. 10:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
U Gornjem Milanovcu održana je javna prezentacija pristupne saobraćajnice za auto-put Miloš Veliki iz ove opštine.

Završena je sva planska dokumentacija i otpočeo je javni uvid, gde svako od zainteresovanih građana i privrednika može staviti primedbu ukoliko smatra da je u nekom smislu oštećen ili misli da bi nešto trebalo drugačije uraditi.

- Sve primedbe mogu se dostaviti do 25. juna, a 3. jula će biti zakazana javna sednica gde će projektanti na njih odgovarati, a zatim će istog dana biti organizovana opštinska komisija za planove, koja će na osnovu primedbi i odgovora dati konačan sud - rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Nakon toga, plan će biti predat Skupštini opštine na usvajanje a kada postane važeći, biće započeto utvrđivanje javnog interesa.

- Očekujem da će do toga doći tokom jula, nakon čega krećemo sa izgradnjom. Kineska kompanija Šangdong Haj spid već je poslala ponudu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izgradnju kompletne deonice trase pristupne saobraćajnice, od stacionaže kod kompanije Metalac do Takova i očekujem da ćemo u narednih godinu i po dana dobiti potpuno izgrađenu saobraćajnicu - dodaje Kovačević.

Početak radova na izgradnji pristupne saobraćajnice auto-putu Miloš Veliki, iz Gornjeg Milanovca do petlje Takovo, najavljen je za početak avgusta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.