NavMenu

Počeo lov na divlje taksiste u Novom Sadu

Izvor: Dnevnik Sreda, 03.02.2010. 08:47
Komentari
Podeli

Gradska saobraćajna inspekcija u Novom Sadu prekontrolisala je juče (2. februar 2010. godine) sto vozila u akciji uklanjanja divljih taksista sa novosadskih ulica. Tom prilikom su oduzeta dva automobila, 13 tablica i saobraćajnih dozvola, a napisane su i tri mandatne kazne. Takođe, juče u ranim jutarnjim satima, pre akcije inspekcije, reporteri "Dnevnika" osmotrili su kako divlji taksisti otimaju legalnim prevoznicima putnike za prigradske opštine, Bačku Palanku, Titel, Zrenjanin i Rumu.

Predsednik pokrajinskog Sindikata saobraćaja Milanko Grbić rekao je juče za "Dnevnik" da divljih prevoznika danas neće biti, jer će akcija koja je počela da se sprovodi uroditi plodom. Akciju će sprovoditi timovi sastavljeni od saobraćajnih, tržišnih i inspektora rada, uz pomoć policije. I član gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević potvrdio je za "Dnevnik" da će akcija u Novom Sadu trajati mesec dana od ujutro do uveče, kako bi se što pre iskorenio ovaj problem u gradu.

Kod bolnice i Futoške pijace juče pre podne stajali su taksisti za Bačku Palanku i Rumu, a od hladnjače su vozili prema Titelu, Žablju i Zrenjaninu. Prevoz autobusom je u proseku skuplji od linijskog taksija za 30 do 40 dinara.

- Iz Rume sam, a radim u Novom Sadu i zgodno mi je da idem linijskim taksijem, jer je udobnije, a i vreme mi više odgovara od onog kada bi išla autobusom. Ne pamtim kada sam poslednji put sela u bus. Pozovem jednog od taksista sat ranije, on dođe pred kuću po mene, na stanici pokupimo još troje, a često ima rezervisana sva četiri mesta – priča Danijela Grujić iz Rume.

Razumljivo, linijski taksisti nisu želeli da pričaju za novine, a samo jedan od njih je rekao da će on i dalje svoje stalne mušterije voziti bez obzira na sve.

Grbić ističe da su prevoznici zbog ovakve prakse za tri godine izgubili oko 7 mil EUR.

- Pre tri godine smo sa udruženjem "Pantrans" pokrenuli akciju protiv sive ekonomije, divljih i linijskih prevoznika, a po statistici je u tom periodu izgubljeno oko 7 mil EUR. Niko do sada to nije suzbio, a nadam se da sada hoće – kaže sagovornik lista "Dnevnik".

Podsetio je da su svojevremeno u Novom Sadu republički inspektori u pratnji policije u okviru jedne takve akcije oduzeli petnaestak vozila, zaplenili tablice pojedinim divljim taksistima i napisali nekoliko prijava, ali se nelegalni linijski taksisti konstantno vraćaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.