NavMenu

Regent Lighting započeo gradnju fabrike za proizvodnju rasvetnih elemenata u Svilajncu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.06.2020. 17:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NeydtStock/shutterstock.com)Ilustracija
Švajcarska kompanija Regent Lighting doo počela je u Svilajncu izgradnju fabrike za proizvodnju rasvetnih elemenata, površine 6.000 m2, u kojoj planira da zaposli preko 100 visoko obrazovanih stručnjaka koji će biti podrška i matičnoj kompaniji u Bazelu.

Simboličnim polaganjem kamena temeljca, izgradnju fabrike Regent je počeo u Industrijskoj zoni Veliko polje, a prisustovali su predsednik opštine Predrag Milanović, direktor kompanije Jerg Štajmajer i privrednici ove opštine.

Regent već radi u Svilajncu, na iznajmljenom prostotru od 1.000 m2, a uz danas 6.000 m2 započetog, planira da kasnije izgradi još toliko.

U Velikom polju, jednoj od dve Industrijske zone u Svilajncu, već rade četiri strane kompanije "koje su među najuspešnijima u oblastima u kojima posluju a Regent, gigant u oblasti rasvete, će učvrstiti Svilajncu poziciju privrednog lidera ovog dela Srbije", ocenio je Milanović.

- Ponosan sam kako Industrijska zona u Svilajncu danas izgleda. Ponosan sam na 15 novih investicija koje smo realizovali u proteklih 12 godina. Investicija od oko 10.000.000 EUR, sa proizvodnom halom od 12.000 m2, sa preko stotinu zaposlenih u prvoj fazi, jedan je od najvećih projekata ne samo u Svilajncu već i za Srbiju - rekao je Milanović.

Štajmajer je ocenio da je današnji dan "veom značajan za kompaniju Regent", jer, kako je rekao, "to nije samo početak izgradnje novog objekta, već i početak novog projekta koji treba da osigura uspeh kompanije u budućnosti".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.