NavMenu

Kipar otvorio aerodrome - Besplatno lečenje svakoga ko se eventualno razboli

Izvor: Tanjug Utorak, 09.06.2020. 18:10
Komentari
Podeli
Larnaka (Foto: Pixabay / dimitrisvetsikas1969)Larnaka
Kipar je danas (09. jun 2020.) ponovo otvorio aerodrome, posle gotovo tri meseca zatvaranja, u nadi da će rezultatima koje je postigao u borbi sa korona virusom i obećanjem o besplatnom lečenju svakoga ko se eventualno razboli od covida-19, privući turiste da se vrate na njegove plaže.

Kipar, koji se uveliko oslanja na turizam, objavio je vanredno stanje ubrzo nakon prvih registrovanih slučajeva zaraze 9. marta. Do ponedeljka, 8.juna, u zemlji je bilo registrovano 970 inficiranih osoba virusom korona i samo 18 smrtnih slučajeva, a broj novozaraženih je dnevno smanjen "na šačicu".

Ministar saobraćaja Janis Karusos pozdravio je dolazak aviona sa 22 putnika iz Izraela na aerodromu u Larnaki, ističući da je Kipar zaista oslobođen od virusa, prenosi Reuters.

Savas Perdios, zamenik ministra turizma, izjavio je da je cilj zemlje da u turizmu dođe do 30% u odnosu na nivo na kom je bila prošle godine.

Perdios je rekao da su zdravstveni protokoli pooštreni i da će vlasti pokriti medicinske troškove svakog posetioca koji tokom boravka na ostrvu bude pozitivan na covid-19 testu.

- To nam je zaista važno. Da se pokaže ljudima da je ovo sigurna destinacija, sa pouzdanim zdravstvenim sistemom - dodao je on.

U početku dolasci će biti dozvoljeni ljudima s negativnim nalazom na testu korona virusa iz nekoliko zemalja, uključujući Nemačku, Izrael i Grčku. Ovaj zahtev će za te zemlje biti ukinut 20. juna.

Kiparske vlasti navode da će se odluke o tome kome će se dozvoliti dolasci zasnivati na epidemiološkim podacima.

Posetioci iz Rusije i Britanije, zemalja koje su velika kiparska turistička tržišta, još nisu uključeni, mada Perdios kaže da očekuje da će se to dogoditi polovinom jula, navodi Rojters.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.