NavMenu

U julu novi tender za rekonstrukciju luke u Smederevu i izgradnju novog terminala

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.06.2020. 08:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Chubykin Arkady/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon što je u aprilu obustavljena javna nabavka za izgradnju Luke Smederevo, iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavljen je novi tender. Prethodno obaveštenje objavljeno je 29. maja, a prema tom dokumentu, obaveštenje o ugovoru biće objavljeno tokom jula.


Međutim, ovaj postupak obustavljen je 15. aprila 2020. Kako se navodi u obrazloženju, razlog za obustavu je što tehnički prihvatljiva punuda premašuje raspoloživa finansijska sredstva. Kako je u tenderskoj dokumentaciji ranije navedeno, trebalo je da se radovi se finansiraju sa po 50% iz kredita Evropske investicione banke (EIB) i republičkog budžeta.

Radovima je planirana sanacija postojećeg lučkog područja i pristaništa od približno 3,8 ha i izgradnja novog dela luke površine 21 ha, kao produžetak postojećeg lučkog područja.

Radovi uključuju i izgradnju pristupnih saobraćajnica i pripadajuće infrastrukture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.