NavMenu

Morava 2019 najbolje vino Festivala fruškogorskih vina

Izvor: Vino.rs Nedelja, 07.06.2020. 18:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yulia Davidovich/shutterstock.com)Ilustracija
Festival fruškogorskih vina u Inđiji odložen je ove godine zbog poznate situacije za kraj avgusta. Međutim, ocenjivanje na kojem je predsedavao najbolji somelijer Balkana Vuk Vuletić uz asistenciju kolega Ivana Nikolića, Predraga Gavrilovića i još nekih članova žirija, pozlatilo je šest vinarija u četiri kategorije.

S ukupno najvećim brojem poena 91,7 šampion je belo vino Morava 2019 vinarije Majoroski iz Stare Pazove. Od belih vina zlato je još osvojila vinarija Vojnović s etiketom Sauvignon Blanc 2019, kao i vinarija Komazec s vinom Palava 2019.

Inače, Komazec se proslavio u svim kategorijama osvojivši jedino zlato u roze konkurenciji s etiketom Anđela 2019, dok je kod specijalnih vina najbolje plasiran njihov Bermet crveni 2018, ispred vina Bermet crni Tango 2019 vinarije Ravnica i vina Bermet 2019 Kontić.

Komazec je zlatan i u crvenoj konkurenciji s vinom Gazdino crveno Cuvee barik 2013, dok je bolje ocenjeno samo pobedničko mlado vino Balance 2018 vinarije Aven, kupaža sorti kaberne i merlo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.