NavMenu

Prodata tri placa u Zemunu - Beograd prihodovao 206 miliona dinara

Izvor: eKapija Nedelja, 07.06.2020. 09:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Ilustracija
Tri parcele u vlasništvu Grada Direkcija za građevinsko zemljište je prodala, u petak, na licitaciji za ukupno 206 miliona dinara.

Najveće interesovanje bilo je za plac u Zemunu, u Slavonskoj ulici, od 1.427 kvadratnih metara za koji se nadmetalo 17 ponuđača, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Za 85 miliona dinara kupila ga je Visokogradnja inženjering iz Beograda, koja je bila spremna da plati čak 54,5 miliona dinara više od početne cene. Toliko veliko zanimanje za tu lokaciju nije iznenađenje budući da prema planskom dokumentu, tu mogu da se zidaju stanovi, ali i objekti kompatibilnih namena poput sportske, obrazovne, zdravstvene i kulturne, kao i oni predviđeni za pojedine privredne delatnosti, navodi se na sajtu Beoinfo.

Druge dve parcele, takođe u Zemunu, u blizini su fabrike Grmeč – odnosno u privrednoj zoni "Auto-put", uz Ulicu Milana Rešetara. Veći plac od 4.576 kvadrata na toj lokaciji otišao je u vlasništvo kompanije iz Beograda Kolzec global sticks, jednog od tri učesnika u javnom nadmetanju. Ona je za to zemljište izlicitirala 73 miliona dinara, što je za 13,9 miliona više od njegove početne vrednosti.


Za manji plac od 2.139 kvadratnih metara, nadmetalo se osam ponuđača. Početna cena bila je 27,6 miliona dinara, a pazario ga je Kerametal iz Novog Sada za 48 miliona dinara.

Na tim placevima prema planu detaljne regulacije, kako navodi Direkcija na svom sajtu, dozvoljena je izgradnja objekata privredne delatnosti. Pristup građevinskim parcelama je predviđen iz Ulice Milana Rešetara preko pristupne saobraćajnice koja se nastavlja na planiranu javnu saobraćajnicu C–10, u kojoj su predviđene vodovodna, fekalna i kišna kanalizaciona mreža.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.