NavMenu

BRNABIĆ: Kada se podigne italijanski Fiat, obnoviće se i proizvodnja u Kragujevcu

Izvor: Beta Subota, 06.06.2020. 08:21
Komentari
Podeli
Ana Brnabić (Foto: YouTube/screenshot)Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak, 6. juna, u Kragujevcu da je autoindustrija posle ugostiteljske, sektora saobraćaja i transporta, jedna od najviše pogođenih industrija, korona krizom, ali je izrazila nadu da će u Kragujevcu uskoro biti obnovljena proizvodnja "500L" u fabrici Fiat Srbija.

- Mi se nadamo, i u stalnom smo kontaktu sa Fijatom, da će oni uspeti da pokrenu proizvodnju što pre i da će onda to da se vidi i ovde u njihovoj fabrici u Kragujevcu - rekla je Brnabić novinarima.

Izrazila je nadu da će italijanska fabrika Fiat, kao i Italija, da se podigne i da će, kazala je, uskoro ponovo biti proizvodnje u Kragujevcu.

- Ali paralelno sa tim, ono što mi radimo kao Vlada, već od 2014. godine, stvarno se trudimo da ovde dovedemo što veći broj investitora kako ne bi zavisio ceo Kragujevac od jednog investitora. Dakle, zato imamo danas, i ponosna sam, na Milanović inženjering, Siemens, Janfeng, mnogo drugih investitora koji, nadam se, građanima Kragujevca daju neku sigurnost da mi svi zajedno ne zavisimo od jednog investitora - rekla je Brnabić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.