NavMenu

Otvorena fabrika američke kompanije Adient u Loznici - Vrednost investicije više od 20 mil USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 04.06.2020. 13:20
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki)
U Loznici je otvorena fabrika američke kompanije Adient, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tu biti zaposleno 1.500 ljudi. Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 m2 je više od 20 mil USD.

Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je već zaposleno 838 ljudi, kao i da su trenutno među zaposlenima 70% žene.

U pogonu u Loznici će se prvo proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke.

Radovi na izgradnji fabrike u Loznici su započeti u maju 2019. godine.

Kompanija Adient posluje u 34 zemlje sveta i u više od 238 pogona zapošljava oko 85.000 radnika, a godišnje proizvede 25 miliona sedišta za poznate automobilske brendove.

Adient je prošle godine formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak.

Inače, kompanija Adient je 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Američki proizvođač automobilskih sedišta i navlaka odlučio je da novi pogon izgradi u Loznici, a Srbija je bila u konkurenciji osam zemalja. Fabrika u Loznici biće deseti pogon za proizvodnju presvlaka i ukrasnih delova za automobile u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.