NavMenu

Prednosti Internet oglašavanja - održan seminar "ABC Srbija"

Izvor: eKapija Petak, 29.01.2010. 11:46
Komentari
Podeli

"ABC Srbija" je, uz podršku USAID i IREX, juče (28. januar 2010. godine) u hotelu "Zira" organizovala seminar o oglašavanju na Internetu. Tom prilikom, je devet predavača, vodećih ličnosti Internet biznisa iz Srbije i Hrvatske, u polusatnim izlaganjima govorilo o svojoj oblasti stručnosti, saopštio je ABC.

Seminar je pobudio veliko interesovanje profesionalaca, pa mu je, umesto prvobitno predviđenih 80, prisustvovalo oko 150 slušalaca, a za zainteresovane čije prijave "ABC Srbija" nije bila u mogućnosti da prihvati obezbeđen je direktan prenos putem sajta www.live-e.tv. Na ovom sajtu će i u narednom periodu biti moguće pogledati snimak svih predavanja, dok su prezentacije predavača dostupne na www.abcsrbija.com, napominje se u saopštenju.

Prema rečima Milana Kovačevića, direktora "ABC Srbija", povod za organizaciju seminara je bio želja da se oglašivači, izdavači i vlasnici sajtova u Srbiji u najkraćem upoznaju sa osnovnim pravilima funkcionisanja Internet oglašavanja i benefitima koje ono nudi, kako bi se omogućio što veći protok novca i brži razvoj online poslovanja.

- U ovom trenutku, izdvajanja za online oglašavanje kod nas čine tek 2% ukupnog marketinškog budžeta, što je izuzetno malo u odnosu na svetske standarde. Primera radi, u Velikoj Britaniji za Internet je namenjeno 23,5% od ukupnih marketinških izdvajanja – navodi Kovačević, dodajući da je brz razvoj Internet tržišta u interesu i oglašivača i vlasnika sajtova. Online oglašavanje omogućava da se sa relativno skromnim sredstvima efikasno prenese poruka željenoj ciljnoj grupi.

Na seminaru je predstavljen i novi web odit sistem "ABC Srbija", namenjen za praćenje i verifikaciju posećenosti web sajtova, odnosno prosleđivanje informacija oglašivačima. Predviđeno je da sistem zvanično bude pušten u rad 15. februara, pružajući besplatno ovu dodatnu vrednost oglašivačima - članovima "ABC Srbija".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.