NavMenu

Meridian počeo gradnju robno-carinskog terminala u Banjaluci - Na više od od 6.400 m2 predviđeno savremeno skladište, prostorije carine i kutak za vozače (FOTO/VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 03.06.2020. 16:18
Komentari
Podeli
Budući izgled novog terminala (Foto: Meridian)Budući izgled novog terminala
Kompanija Meridian započela pripremne radove na izgradnji novog modernog robno-carinskog terminala u banjalučkom naselju Lazarevo.

- Gradnja savremenog robno-carinskog terminala je u potpunosti prilagođena zahtevima kompanije Meridian na način da svojim korisinicima usluga pruži kvalitetnu i vrhunsku uslugu u domenu transporta, logistike, špedicije i carinjenja. Takođe, novi terminal će zadovoljiti potrebe UIO BiH, Carinske ispostave Banjaluka, inspekcije, kao i potrebe privrednih subjekata na nivou banjalučke regije, a koji će koristiti špeditersko-transportne odnosno logističke usluge robno-carinskog terminala u celini - naveli su iz ove kompanije.

Izgradnju modernog carinskog terminala u potpunosti samostalno finansira Meridian, jedan od lidera za transport i logistiku, dok je glavni izvođač radova kompanija Niskogradnja iz Laktaša.

- Investicija je logični nastavak razvojne strategije kompanije Meridian koja je još u 2019. godini započela regionalnu ekspanziju na način da je osnovala preduzeće Meridian BL transport in logistika d.o.o. Ljubljana, te Meridian BL d.o.o. za transport i logistiku Beograd. Iste godine kompanija je otvorila PJ Bijača i PJ Aerodrom Sarajevo i preko svojih 18 poslovnih jedinica pokriva celu BiH. Trenutno kompanija upošljava 157 radnika u BiH, Srbiji i Sloveniji - dodaju iz Meridiana.

Planirani objekat novog terminala sastojaće se od upravne zgrade, modernog skladišnog prostora korisne površine od 6.421 m2, te parking prostora i ostalih površina potrebnih u savremenoj logistici i transportu.

Parcela se nalazi na površini od oko 32.500 m2, dok je završetak radova predviđen za kraj marta 2021. Robno-carinski terminal će biti lokacijski smešten u banjalučkom naselju Lazarevu i nalaziće se tačno s druge strane nadvožnjaka u odnosu na postojeći carinski terminal u Banjaluci.

Iz Meridiana dodaju da je procenjena vrednost investicije oko 5 mil EUR, dok je u planu da se u dogledno vreme povećava broj radnika na manipulativnim i skladišnim poslovima.

- Na ovaj način, pružajući savremenu uslugu u novom objektu kroz skladištenje robe na 5.000 m2 prostora sa paletnim regalima, kroz kontejnerski terminal, parking te usluge u domenu logistike, carinjenja i transporta, Meridian će značajno poboljšati i infrastrukturu samog grada Banjaluka. Takođe, kompanija je pri kreiranju projekta robno-carinskog terminala uzela u obzir sve standardne koji se odnose zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost - ističu iz ove kompanije.

U okviru ovog poslovnog objekta UIO BiH, CI Banja Luka će imati organizovan rad kroz svoje službe sa korisnicima svojih usluga, a vozačima na raspolaganju će biti i savremeno opremljen prostor, gde će moći da se osveže i odmore. Takođe su predviđene usluge banke kroz šaltersko poslovanje, dok će u prizemlju poslovne zgrade na raspolaganju biti i restoran.

Fotogalerija
Novi robno-carinski terminal u Banjaluci
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.