NavMenu

Uskoro kreće gradnja fabrike kafe u Požarevcu - Postrojenje na 1.600 m2, vrednost investicije 2,9 mil EUR.

Izvor: eKapija Sreda, 03.06.2020. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gori910/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Požarevac ustupio je zemljište u Severnom bloku industrijske zone, bez naknade kompaniji Bambi Success koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 mil EUR. Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Bambi Success DOO Aleksandar Miljković, navodi se na sajtu Grada.

Direktor Bambi Success DOO Aleksandar Miljković rekao je da očekuje da uskoro krenu sa izgradnjom fabrika. U prvoj fazi izgradiće 1.600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

Kako je naveo, očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećanjem proizvodnje, a investicija bi tada trebalo da premaši 3 mil EUR.

- Posebno mi je drago što će čitavu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Kao što sam već rekao, ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi, i da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona i praktično početi da funkcioniše - rekao je zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.