NavMenu

United Grupa preuzima 36% grčke telekomunikacione kompanije Forthnet

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.06.2020. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Steve Heap/shutterstock.com)Ilustracija
United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji.

U okviru transakcije, United Grupa će preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36% akcijskog kapitala Forthneta, nakon uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom, kao prodavcima.

Transakcija je, kako je saopšteno iz Untied grupe, u procesu standardnih regulatornih odobrenja.

- NakonVivacoma i Tele2Hrvatska u 2019. godini, ova investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo United Grupu u martu 2019 i zahvaljujući čemu će veličina prihoda United Grupe nakon završetka akvizicija preći 1,7 mlrd EUR. Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan koraku njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrđuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona - navedeno je u saopštenju.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava blizu 1.000 ljudi, i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i preko 40.000 kompanija.

- Vidimo veliku priliku u saradnji sa Forthnet-om, kako bismo im omogućili dalji rast usluga televizije i ulazak na tržište mobilne telefonije i sa zadovoljstvom proširujemo naše prisustvo ulaskom na grčko tržište - izjavila je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Nikos Stathopoulos, partner u BC Partners i predsednik United Grupe, dodao je da pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža United Grupi snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište koje kompanija vidi kao svoju stratešku lokaciju.

Generalni direktor Forthneta Panos Papadopoulos rekao je da je ovaj sporazum od strateškog značaja za grčko tržište telekomunikacija i televizije, te da ulazak United Grupe potvrđuje stratešku vrednost Forthneta i daje nove perspektive kompaniji.

- Značajan rast tržišta interneta i televizije na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije koju pripremamo da pokrenemo, stvara snažno investiciono okruženje za nas i mogućnost da iskoristimo znanje i iskustvo menadžmenta, mreže i tehnologije United Grupe - kazao je Papadopulos.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.