NavMenu

Wizz Air od jula otvara operativnu bazu u Tirani sa 15 novih linija

Izvor: Aviatica Nedelja, 31.05.2020. 10:03
Komentari
Podeli
(Foto: Tupungato/shutterstock.com)
Mađarski low-cost avio-prevoznik Wizz Air je najavio novu operativnu bazu na aerodromu u Tirani sa tri aviona i 15 novih linija od jula.

Wizz Air je najavio novu veliku ekspanziju na Balkanu. Mađarski low-cost prevoznik će od 1. jula stacionirati tri aviona Airbus A320 na aerodromu Majka Tereza u Tirani (TIA) odakle će leteti do 15 novih destinacija.

Nakon što su najavljene nove baze ove kompanije u Milanu i Larnaki, kao i šest novih linija iz Salcburga, Wizz Air je saopštio da će i u Tirani uspostaviti svoju bazu, 30. po redu u Evropi.

U početku će u Albaniji biti stacionirano tri aviona, koji će od 1. jula početi sa letovima do 15 novih destinacija. Nove linije su uspostavljene ka Bariju, Bazelu, Parizu (Beauvais), Berlinu (Schonefeld), Kataniji, Briselu (Charleroi), Ajndhovenu, Frankfurtu (Hahn), Hambrugu, Heraklionu, Karslueu (Baden Baden), Milanu (Malpensa), Pragu, Rodosu i Torinu.

Mađarski low-cost prevoznik leti do Tirane od 2017. kada je uspostavljena linija ka Budimpešti a do danas je iz glavnog grada Albanije prevezeno preko pola miliona putnika. Operativna baza u Tirani otvoriće 100 novih direktnih radnih mesta. Sa novih 15 linija, Wizz Air će u ovoj godini proširiti mrežu linija iz Albanije na 25 gradova Evrope, a godišnji kapacitet koji će biti na raspolaganju putnicima će biti 800.000 sedišta.

Nova baza u Milanu

Osim nove baze u Tirani, Wizz Air će u julu otvoriti i baze na aerodromima Malpensa u Milanu, Lavovu i Larnaki. Na aerodromu u Milanu Wizz Air će bazirati čak pet aviona Airbus A321, a nove linije koje su najavljene od jula su Atina, Ajndhoven, Fuerteventura, Gran Kanarija, Krakov, Lisabon, London, Marakeš, Porto, Priština, Rejkjavik, Talin, Tel Aviv, Tenerife (South), Solun, Tirana (linija će se obavljati avionom iz nove baze u Tirani), Valensija kao i mnoge sezonske linije ka Krfu, Menorki, Rodosu, Santoriniju i Zakintosu.

Nova baza u Larnaki

Na aerodromu u Larnaki (LCA) na Kipru, Wizz Air će od jula imati bazirana dva aviona Airbus A320 sa 11 novih linija do Atine, Soluna, Bilunda, Kopenhagena, Dortmunda, Memingena, Karlsruea, Salcburga, Sučeave (Rumunija), Turkua (Finska) i Vroclava sa ukupno milion raspoloživih sedišta u ovoj godini.

Nova baza u Lavovu

U Lavovu, na zapadu Ukrajine, Wizz Air 1. jula uspostavlja novu operativnu bazu u kojoj će biti jedan avion Airbus A320. Sa ovog aerodroma Wizz Air će ponuditi letove do novih destinacija poput Bilunda, Talina, Lisabona, Hamburga i Šćećina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.