NavMenu

Gradi se sistem za preradu otpadnih voda u Pančevu - Projekat u dve faze, do 2030 godine, vrednost investicije 44 mil EUR

Izvor: epancevo.rs Nedelja, 31.05.2020. 18:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: John Kasawa/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat Izgradnje integralnog sistema za sakupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda Grada Pančeva podrazumeva završetak izgradnje kanalizacione mreže otpadnih voda u Pančevu i svim naseljenim mestima, transport svih otpadnih voda iz grada i naseljenih mesta do postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnju jedinstvenog postrojenja za preradu otpadnih voda za Grad Pančevo i sva naseljena mesta.

- Značaj ovog projekta je ogroman pre svega u ekološkom smislu, jer će biti zaštićen kvalitet podzemnih voda i otvorenih tokova Dunava, Tamiša, Nadela, Ponjavice i kanalske mreže. Vrednost ovog projekta iznosi 44 mil EUR i biće finansiran zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva - rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Realizacijom ovog projekta sprečiće se zagađenje otvorenih vodotokova Tamiša, Dunava, Nadele, Ponjavice, kanalske mreže, zatim zagađenje podzemnih voda, životna sredina biće zdravija, kao i viši higijenski standard života građana u gradu i naseljenim mestima.

- Biće izgrađeno 175 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u svim naseljenim mestima i 85 kilometara potisnog voda koji je neophodan za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda - dodao je Pavlov.

Ovaj projekat predstavlja najveću investiciju do sada u oblasti infrastrukture i biće realizovan u dve faze, do 2030. godine, a biće finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.