NavMenu

Beograd, Promovisana rezidencijalna celina "Panorama Dedinje", 15.000 m2

Izvor: AG Magazin (pretplata www.agmagazin.co.yu/porudzbenica.htm) Petak, 18.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

U  Kristalnoj dvorani hotela Hyatt održana je izuetna promocija rezidencijalnog kompleksa „Panorama Dedinje“ (www.panorama-dedinje.com). Na nekoliko video bimova kontinualno su se tokom dva sata trajanja prikazivali filmovi koji su predstvaili sadašnju fazu izgradnje, dok su kroz animacije simulirani izgledi unutrašnjih sadržaja.

 

Ovo je kompleks od 11 posebnih objekata koji se lokacijski nalazi pogledom na niže od Mačkovog kamena sa jedne strane i Ortopedske bolnice na Banjici sa druge strane, ka  Lisičijem potoku. Trenutno se ovaj projekat nalazi u završnoj fazi grube gradnje nosećih konstrukcije i svih prilaznih saobraćajnih komunikacija.

 

Kompleks je projektovan na oko 15.000 m2 i definisan je kroz tri celine, a svaka od njih sadrži suturen, prizemlje, sprat i potkrovlje. Višeetažni stanovi u objektima tipa „kuće u nizu“ su šestosobni i imaju površine od 200 do 250m2. Klasični stanovi u objektima kolektivnog stanovanja su četvorosobni i imaju površine od 100 do 190m2. „Treća celina su „Penthouse“ stanovi koji su trosobni i imaju površine od 80 do 170m2. Unutrašnja visina stanova iznosi 3,3m omogućava spuštanje plafona, indirektno i direktno osvetljavanje i skrivanje klima-kanala.

 

Inače konstrukcija objekata je fleksibilna i dozvoljava budućim vlasnicima da unutrašnji prostor prilagođavaju svojim potrebama. Svi stanovi imaju velike terase koje svojom funkcionalnošću i estetikom  u rasponu od 10 do 80m2 dodano podižu inače visokozadati kvalitet stanova.

 

U spoljnoj obradi objekata dominiraće tri materijala: prirodni kamen „Struganik“, pikovani veštački kamen i bakarni lim kao krovni pokrivač.

 

Očekuje se da stanovi budu ponuđeni tržištu u drugoj polovini leta 2005.

 

Investitor i developer ovog projekta je Meridian Balkans iz Beograda (www.meridian-balkans.com)

 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.