NavMenu

Nebojša Šurlan novi direktor Infrastrukture železnice Srbije

Izvor: Tanjug Petak, 29.05.2020. 10:22
Komentari
Podeli
Nebojša Šurlan (Foto: Printskrin/Youtube)Nebojša Šurlan
Vlada Srbije imenovala je Nebošju Šurlana za vršioca dužnosti generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Šurlan je bio direktor Građevinske direkcije Srbije od 2012. godine. Imenovan je za čelnika Infrastrukture železnice Srbije umesto Miroljuba Jevtića koji je uhapšen 11. januara zbog sumnje da je primio mito, a nekoliko dana nakon toga i smenjen.

Šurlan je završio Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1997. godine, doktorske studije na Fakultetu za graditeljski menadžment univerziteta Union - Nikola Tesla započeo je 2010. godine, a promovisan je u doktora menadžmenta i biznisa 2015. godine.

Profesionalnu karijeru je započeo 1998. godine u preduzeću Instalacija inženjering. Prešao je 2000. godine u PMC inženjering (zavisno preduzece Jugoimport SDPR) kao mašinski inženjer i menadžer projekta na različitim projektima širom Srbije.

Sledeće angažovanje je bilo u međunarodnoj kompaniji Mace 2004. godine na projektima rekonstrukcije Fabrike duvana DIN investitora Filip Moris, tržni centar Delta siti i Belvil - Univerzijada - Blok 67 u Beogradu.

Nakon toga, 2008. godine se pridružio timu Mace na projektu Porto Montenegro u Crnoj Gori i drugim projektima Mace u Crnoj Gori, kao što su Atlas kapital centar u Podgorici, hotel Wyndham u Budvi i Luštica Bay Development u Tivtu.

Zatim je, od 2012. godine, bio direktor Gradevinske direkcije Srbije.

Osim profesionalnog rada, predavao je na obukama sa temom "Upravljanje projektima" i FIDIC u periodu 2008-2012.

Član je Inženjerske komore Srbije (od 2003), Inženjerske komore Crne Gore (od 2008. do 2012), Asocijacije inženjera konsultanta Crne Gore (ACEM) - član Upravnog odbora (od 2010. do 2012), Asocijacije inženjera konsultanta Srbije (ACES) - Nacionalna lista eksperata i Ađudikatora (od 2016) i Asocijacija inženjera konsultanta Srbije (ACES) - clan Upravnog odbora (od 2019). Srbija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.