NavMenu

Beč dobija novu glavnu autobusku stanicu - Uskoro i arhitektonski konkurs

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.05.2020. 18:39
Komentari
Podeli
(Foto: Eurocomm-PR/ Kancelarija Grada Beča u Beogradu/ Froetscher Lichtenwagner/ Patbag.at 2019)
Gusta mreža autobuskih linija u glavnom gradu Austrije koje povezuju čitavu Evropu uticala je na odluku da se posle nove železničke izgradi i nova autobuska stanica za međunarodne linije. Nedavno je završena studija izvodljivosti a lokacija gde će stanica biti smeštena je u drugom bečkom okrugu u blizini autoputa A23 i biće direktno povezana sa javnim prevozom (metro linija U2). Tehnički prvoklasno opremljen, pregledan i ekološki, novi autobuski terminal će biti prava vizit-karta Beča.

Studija preporučuje da autobuski peroni budu opremljeni laganim krovom sa fotonaponskim panelima a da se iznad samog terminala gde se otpremaju putnici podigne hotel i poslovni prostor. Tako autobuski saobraćaj može da se bez velikih posledica na okruženje optimalno organizuje i ekonomski i urbanistički najbolje iskoristi potencijal lokacije.

(Foto: Eurocomm-PR/ Kancelarija Grada Beča u Beogradu/ Froetscher Lichtenwagner/ Patbag.at 2019)

Terminal će se dobro integrisati u okruženje i unaprediti ga svojom markantnom arhitekturom, lepo uređenim javnim prostorom, zelenilom, dobrom povezanošću sa obalom Dunava i sa tržnim centrom "Stadion Centar". Predviđena su dva nivoa: prizemlje za otpremanje putnika i donji sprat sa 30 do 34 perona za autobuse, prijatne čekaonice, kafeterije, prodavnice i sanitarni objekti.

Sledeći korak je arhitektonski konkurs koji će biti raspisan još pre leta 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.