NavMenu

Počela izgradnja računarske mreže u školama u Srbiji - Do septembra bežični internet u 500 škola

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.05.2020. 11:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)Ilustracija
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić obišla je radove na izgradnji lokalne računarske mreže u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" u Beogradu, prvoj školi u kojoj je započeta realizacija projekta "Povezane škole".

- Očekujemo da do septembra za 500 škola bude obezbeđen bežični internet, odnosno da u narednoj školskoj godini digitalna nastava biti moguća u više od 11.000 učionica, za više od 286.000 đaka - najavila je državna sekretarka, ističući da je podizanje infrastrukture osnova za opremanje škola odgovarajućom računarskom opremom i digitalnim nastavnim sadržajima.

Ona je podsetila da je planirano da do 2020. mreža bude izgrađena u još 500 školskih objekata, odnosno 23.000 učionica.

Izgradnja mreže u okviru kapitalnog projekta "Razvoj IKT infrastrukture u ustanovama obrazovanja, nauke i kulture – "Povezane škole', koji zajedno sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično je počela 24. juna, a prvi radovi izvode se u još pet škola u Beogradu, kao i u Nišu, Trsteniku i Beloj Palanci.


Kako je navedeno na platformi Pametno i bezbedno Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, prethodno je realizovan pilot projekat kojim je obuhvaćeno 27 osnovnih i srednjih škola u 16 gradova u Srbiji: Beogradu, Leskovcu, Vršcu, Lešnici, Topoli, Boru, Ubu, Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Čačku, Valjevu, Negotinu, Užicu, Jagodini, Kruševcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.